Pakwe & Makwe

Monday, 9 February 2015

Teacher Habibah


Alhamdulillah masih lagi diberi nyawa untuk hidup sehingga sekarang. Firstly ika nak ucapkan happy new year. Pejam celik- pejam celik, sekejap je masa dah berlalu. kalau dulu selalu post gambar di sekolah, tapi sekarang dah takde gambar baru di sekolah lagi untuk di post, yang tinggal hanya gambar lama tahun lepas. And you know what, ika dah habis sekolah. yeepiii. awal je best. lama-lama pishang jugak. Jadi tanam anggur je lah mampu. sampai mereput. haha mengarut dah. okay back to the story. About teacher HABIBAH. our english teacher in form "5 EKONOMI ASAS 1 SATERA". Tahun ni dia bersara. So kami datang atas permintaan dia. kira macam perjumpaan terakhir. Walaupun dia agak garang orangnya, tapi di sudut lain , die seorang penyayang. semoga teacher di berikan kesihatan dan bahagia selalu dengan anak & cucunya. Insyaallah, ade rezeki, ade jodoh kita berjumpa lagi. WE LOVE YOU. terima kasih kerna mengajar kami. 
 

Friday, 1 August 2014

:: CORETAN 2014 ::

ASSALAMUALAIKUM. Rindu kat blog ni. korang sihat. lama tak update. Last update 2013. sekarang dah nk habis thun 2014 baru nak update. hee. Btw, tahun ni ika tingkatan 5 dan akan menduduki SPM. Wish me luck okay. Pejam celik kejap je dah raya. bulan puasa dah berlalu. harap kita sempat bertemu lagi ramadhan yang akan datang tahun hadapan. Puasa cukup sebulan tak? mesti tak kan. haha. Raya ni baju wrna ape. mesti meriah punya. Duit raya pun dah menimbun. Tapi ingat lah, di saat kita bergembira sedang ada yang bersedih di luar sana. terutamanya rakyat palestin. sedekahlah  sebanyak mana yang kita mampu atau pun sedekahkan doa kepada mereka yang masih hidup dan tiada lagi. Indahnya mati syahidkan? beruntung sungguh mereka. YA ALLAH. :') 

Friday, 20 September 2013

:: KAWAN SAYA ::


chubby, saya, aqilah, yasmien :)
akak BOMBA. pheewit. haha
seriously kite orang tak rancang.gaya yang sme.haha. bff. mcam cermin kn. kembar. aumm. :*
RUMAH TERBAKAR PANGGIL BOMBA,
BOMBA DATANG BERLUMBA LUMBA. haha. :D

Wednesday, 14 August 2013

::SINGAPORE - UNIVERSAL STUDIO" ::


ASSALAMUALAIKUM
apa khabar?sihat? lama tak update blog ni.haih.rindu rsenye. ika nk ucap "SELAMAT HARI RAYA" soorry late ucap.so.korang cuti raya ni buat ape mesti ada bnyak duit raya dh kan.pegi mne cuti ni.skekolah ika bgi cuti 2 mggu je.minggu prtama niaga je lah.minggu kedua bru jlan .dua hari lepas bersamaan selasa.ika pegi singpore ngan family. UNIVERSAL STUDIOS.best mmg best.tpy tak dapt msuk sume tmpat.ada roller coster mumia.transfomers 3D,shrek 4D dan mcam2 lagi.sape yg dh pegi tu tau lah.ada rezeki insyaallah ika nk pergi lagi.so, korang pnye crita time cuti lak acane.?mesti syok habis kan. :D















































































makanan ika kt sne. 15 dollar bersamaan dgn RM43.00 spingan mahalkn.trkejut ika ble tau.:D








hey .